Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του Τμήματος Τεχνολογίας των Εκπαιδευτηρίων ΠΑΛΛΑΔΙΟ. Το σχολείο μας, θεωρώντας αυτονόητη την ανάγκη ουσιαστικής εκπαίδευσης των μαθητών στους υπολογιστές, έχει εισάγει την Πληροφορική στο βασικό πρόγραμμα από την Α' Δημοτικού. Έχει επίσης ενισχύσει τις εργαστηριακές ώρες διδασκαλίας στο Γυμνάσιο και έχει εμπλουτίσει την ύλη του Δημοτικού με μαθήματα εισαγωγής σε βασικές χρηστικές εφαρμογές αλλά και γενικότερες γνώσεις πληροφορικής. Στο μάθημα του Coding τα παιδιά εισάγονται στις βασικές έννοιες του προγραμματισμού, φτιάχνουν τις δικές τους εφαρμογές, αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη, παίρνουν αποφάσεις και λύνουν προβλήματα.
Το σχολείο μας διαθέτει τρία εργαστήρια με υπολογιστές τελευταίας γενιάς και σύγχρονο λογισμικό. Οι υπολογιστές όλων των σχολείων μας είναι δομημένοι σε δίκτυο και η πρόσβαση στο Internet είναι συνεχής. Προκειμένου να ελέγχονται οι δικτυακοί τόποι που είναι προσπελάσιμοι από τους μαθητές η πρόσβαση γίνεται μέσω διακομιστή ο οποίος διαθέτει πολύ ισχυρά φίλτρα αποκλεισμού ανεπιθύμητων διευθύνσεων.
Είμαστε ένα από τα πρώτα σχολεία στην Ελλάδα που έβαλαν το μαθητικό iPad στην εκπαιδευτική διαδικασία. Από τη Δ' Δημοτικού, τα παιδιά έχουν στο ατομικό τους iPad όλα τα βιβλία σε διαδραστική μορφή. Ταυτόχρονα, συνεργάζονται και δουλεύουν σε ομάδες, με χρήση της εκπαιδευτικής μας πλατφόρμας και ψηφιακών εργαλείων. Το Τμήμα Ανάπτυξης εκπαιδευτικού υλικού δημιουργεί τα δικά μας ψηφιακά βιβλία. Έτσι, οι μαθητές εμπλέκονται ενεργά στην εκπαιδευτική διαδικασία και βελτιώνουν θεαματικά τις επιδόσεις τους.
Στο μάθημα της Πληροφορικής τα παιδιά συνεργάζονται μεταξύ τους για τη δημιουργία εντύπων, ιστολογίων, μικρών ταινιών, ηλεκτρονικών περιοδικών. Συνεργαζόμαστε με την Binary Logic, η οποία μας παρέχει το εκπαιδευτικό υλικό και την τεχνογνωσία, ώστε να κάνουμε το μάθημα της Πληροφορικής πιο ουσιαστικό και ενδιαφέρον!
Με απλά, στην αρχή, και πιο σύνθετα, αργότερα, προγραμματιζόμενα ρομπότ, τα παιδιά μαθαίνουν τις πρώτες αρχές προγραμματισμού: διδάσκονται αλγοριθμικές δομές, λύνουν προβλήματα υλικού και λογισμικού και τέλος, κατασκευάζουν τα δικά τους ρομπότ, συμμετέχοντας σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς.